Sunday, 12 August 2012

Happy Tua Day!

Bismillahirrahmanirrahim!




Assalamualaikum. Jawab salam naa. Hihihi. OK entry kali ni menarik sikit. Menarik la sangat, rasanya biasa je kot. Ahoho, and and rasa macam lama gila tak update blog macam article kan. After naik cuti raya nanti aku buat satu okay! As we know, sekarang kita masih lagi dalam bulan Ramadhan Kareem. And tak lama lagi, Ramadhan akan tinggalkan kita. Rasa sat ja ramadhan kali ni. Awat tahun lepas aku rasa macam lama aa? Maybe penghayatan tu lebih terasa berbanding tahun lepas, alhamdulillah.

Sekarang aku tengah sibuk dengan Multimedia Short Film project aku. Esok hari pembentangannya. Sangat cuak okay. Tah pape, tu pun nak cuak kan. Tapi seriously mannn, sangat cuak. First, sebab aku berlakon. Ahohoho. Watak utama. Sangat tak boleh blaaa. Second, sebab aku takut nak tayangkan video yang kami dah buat tu. Ahahaha, gilaa la. Lantak pi la. Kami belasah ja buat. Masa yang diberi tak sempat weh. Orang lain semua 2minggu+. Kami diberi masa kurang dari 2minggu since final examination dah nak dekat so dia kene cepatkan due date. GRRRRRR.!

OK. Hold dulu pasal Multimedia tu. So baru baru ni aku dan beberapa bebudak rumah aku ada sambut BELATED birthday one of our housemates la kan, Kak Fiza :). Memandangkan birthday dia pada July yang lepas. Jadi kami tak dan nak sambut, so kami baru sambut beberapa hari yang lepas. And yaaa, plan tu semua dari aku . Peace :D




So. Pada mulanya aku cari jugak-jugak la idea. Then datanglah satu idea. Aku ingat nak iftar sama-sama ngan budak rumah semua. Dah lama tak gather sama kan, lagi-lagi kitorang mostly lain-lain kelas. Aku pun carilah kupon Dominos Pizza sebab Kak Fiza suka Dominos. And aku pulak memang banyakkk gila kot kupon. Then Rabu lepas pon kitorang gather sama-sama kat Dominos and aku pon dah agih-agih kan tugas. Kereta Kak Hanem guna untuk bawak Kak Fiza. Kerete aku guna untuk bawak tepung yang dah di campurkan dengan air. While kereta Zihah pulak bawak bebudak rumah. 

And aku sampai dulu kat Dominos and terus order untuk buka. Zihah and the geng pulak pi cari kek siap-siap untuk Kak Fiza. And lepas azan ja, kami semua pun terus berbuka sama-sama :)



Sangat sedap okay! Total harga semua adalah RM100.30. Total discount using semua kupon tuh, dalam RM40++. Jimat tak weh? Hahaha! So sorang bayar dalam around RM11+ :D

Dengan guna kupon tu, kitorang dapat 2 regular piza and 2 large piza. Tu pun terkial-kial depa nak habiskan. Aku? Comfirm aaa habis! Senyum :D. Around 7.45+, Zihah pun keluar dari Dominos and pi amik kek kat kereta. And bila dia masuk je dalam kedai bawak sama-sama kek, kitorang pun nyanyi sama-sama. Syioook weh!


Kak Fiza, Happy 23th! :D

Agak lama jugak di Dominos. Borak-borak, huha-huha and amcam-macam lagi. Oh ya, snapping-snapping gambar . Hahahaha, GILA. Semua gila. Hahahaa. Tak caya? Scroll down beb. See this crazy picture.


HAHAHAHA. Aku tak kesah orang nak cakap apa. I just being myself, seriously. Ok, back to story. Pengakhirannya bukan berhenti di situ okay. Next plan!

Kitorang pun balik laaaa. On our way back tu, aku pun buat-buat lah kereta rosak and aku park kat tepi. Aku park area-area dekat ngan taman rumah kitorang. Dekat sikit ngan rumah. Atleast nanti kalau semua kene baling tepung, dorang boleh jalan kaki balik uma. Habis la kereta akuuu kene tepungg weh!

Aku pun dok meroyan kat tepi. Pelakon-pelakon semua dah turun kereta . Berlakon kunun buat-buat tak tahu. Bajet macam tayar pancit ah. Thenaku suro Kak Fiza tolong tengok-tengok kan tayar aku. Aku pakse dia tgk gak. Dia pun macam merelakan ja. Hahahaha. Then after aku bagi signal kat Faiz, Faiz terus bawak baldi yang dah dipenuhi tepung + air and curah semua satu badan Kak Fiza! Hahahaha. OK FOINEEE. Kitorang terpakse lari dari Kak Fiza sebab dia nak peluk kitorang supaya kotor sekali. HAHAHAHA. And aku kene okay! Sebab aku tak lari masa mula tu. Cam ape tah :p Satu taman pusing. Atlas, semua orang kene jugak tepung :DD

Habis semua kene tepung!


 Sangat seronok. Sampai tayar aku kene dipancitkan sebentar. Hahahahaa. Mengamuk aku satu badan. Hihihi. And and, badan lenguh dalam dua hari. Wehhhh, lari pecut kot belakang rumah orang. Dah lama tak lari, tetiba lari. Memang culture shock la satu badan. Hahaha. Sangat seronok. Bayangkan, dalam satu rumah ada sembilan orang. Means, akan ada sembilan kali dalam setahun prank birthday! Gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!



Ni lah Kak Fiza nye yang dah habis dengan badan satu tepung. Tahniah kak! Hahahahahaa :DD!

OK. Tu jelah kesudahannya. Akhir kata, semua kereta kene tepung and terpakse basuh malam tu jugak. Hahahaha. Kesian kereta aku. Paling terok kena! Takpelah, first time ye mandi tepung.

Tapi sebenarnya haritu patut sambut birthday Faiz sekali. Birthday Faiz pun lebih kurang nak dekat jugak tapi dah lepas. Kesian kat Faiz sebab tak sambut birthday dia. Takpela. Sebab aku pun dah buat prank belated birthday dia haritu and kali ni takdak la seteruk ni since aku sorang je yang plan nye. So agak sweet sikit :p

Satu hari tu kunun nye aku tergerak nak belanja dia iftar kat Secret Receipe sebab tetibe aku teringin makan sana. So dia macam tanak sebab aku belanja kan. Then aku paksa and yaa dia follow. At first, dia nak order kek tapi dia nak bayar sendiri tapi aku cakap kat dia, tak payah order! And aku kata kat dia, aku just belanja makan je, kek semua xdak! Hahaha. Dia nak nak kek tapi guna duit jugak, tapi aku paksa jgn beli. Sian dia..

So kitorang pun berbuka puasa kat situ. Aku dah bagitahu orang kedai tu supaya bawak kek with lilin kat meja aku around 7.40+ utk surprise kan Faiz. Thats why aku tak kasi dia order kek sebab aku nak bagi dia kek.! Hahaha. So, aku ordered kek yang dia suka. Kek Blueberry Cheese . :)



And dia agak terkejut sebab aku buat macam tu. And aku pun hulur satu beg berisikan hadiah. Khas untuk dia. Hahahaa. Sweet tak aku wehhh. Biaselah.. Diri ni takdak kekasih. Buat macam ni kat kawan-kawan ja laa :')

Simple things about Faiz.
  • Actually nama dia NorFaezah. Ejaan dia Faezah.. Tapi aku eja as Faiz. Motif? Taktahu :)
  • Dia ni sangat sabar ngan perangai aku okay. Sangat. Sebab aku ni baran sikit, dia macam air la. Kununnnn.
  • Dia ni macam adik-adik aku je. Hahahahaha. Puiiih, selalu pijak-pijak je :p. Die housemates aku and roommates aku :)
So simple kan. Hehehe. So, ni lah hadiah aku bagi dia. A diary. Dia ni suka conteng ayat-ayat jiwang kat merata tempat sampai kantoi ngan aku. Nah, amik ni aku bagi kat hang. Pi madah kat dalam ni noh!


Tadddaaaa. Takde lah hebat mana. Aku tak tahu nak bagi apa sebenarnya . Hahaha. Seriously, no idea. So bagi bende alah ni. Nak bagi perfume, takut dia tak suka sebab dia nye taste perfume lain dengan aku doh. Pfffttt.
So dalam buku tu aku ada tulis something utk dia. Kunun bajet sweet. Geli aku. Hahaha. Okay, Faizah. Aku harap kau suka!




" Faezah, I make mistakes. I know I am not perfect and that is why I am thankful for the true friends who stick with me by knowing who I am."




Tulusly,